cratitadaniela.blogspot.ro Web analytics

MENIU

Fir intins la Mila 23...

  Va asteptati sa incep sa scriu reteta pentru ciorba de peste la ceaun sau saramura de chefal??


   Ei bine....de data asta nu am reteta,pentru ca oricat de bune as incerca eu sa fac aceste minunate specialitati pescaresti,nu ma pot ridica la nivelul bucatareselor din Delta Dunarii de la Mila 23.Recunosc...nici o ciorba de peste nu este mai buna ca cea facuta in Delta de bucataresele iscusite cu peste, legume proaspat culese din curte si apa din Dunare ce a fost lasata  intr-un butoi la decantat de cu seara.   Si totusi...daca v-am facut pofta si mai aveti si sotul un pescar inrait ...nimic mai simplu!!!Exista o solutie la care multiplul campion olimpic la canoe și fostul pescar în Mila 23 Ivan Patzaichin s-a gandit: "Pescaturism în Delta Dunării”.


   Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” a lansat, la Tulcea, proiectul “Lotca Habitat: Pescaturism în Delta Dunării”, ce propune un nou tip de activitate în sprijinul comunităților din Deltă.Pescaturismul propune turiștilor să însoţească pescari autentici în lotcă, în traseul lor zilnic, să gătească împreună cu aceştia masa tradițională de pește. 
   Vacanţa turiştilor pescari  începe din Tulcea, unde vor fi îmbarcaţi în şalupe rapide cu destinaţia Mila 23. Acolo vor fi întâmpinaţi de săteni, care îi vor plimba cu lotcile pe canalele Deltei. Împreună vor scoate peştele din plasele pescăreşti montate dimineaţa de oamenii locului.


   O incursiune de trei ore și jumătate costa 150 de lei și include o plimbare cu barca, demonstrație de pescuit și o vizită la un adăpost pescăresc,unde turiștii vor fi întâmpinați cu muzica și borș de pește tradițional.
   După cele câteva ore petrecute în refugiul din inima Deltei, turiștii pot înnopta în colibele pescarilor sau în pensiuni.


   Ziceti si voi???Nu suna interesant??Doar o zi...o zi in care voi ati descoperi noi secrete ale bucatariei lipovenesti savurand borsul de peste la ceaun  sau saramura mult visata,iar sotul/prietenul s-ar simti in al noualea cer stand in lotca cu undita in mana alaturi de pescarii Milei 23.

PS:
Si daca concediul vostru,dragii mei,nu s-a incheiat va mai vand un pont. 
"Anul acesta a cincea editie jubiliara, a  Festivalului Rowmania Fest , va avea loc la Tulcea, în perioada 28 – 30 august , și este organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea.Festivalul se întinde pe un weekend pe care organizatorii și-l doresc magic și dinamic, înțesat de conținut nou și sport pe apă și pe uscat, cu competiții de vâslit pe Dunăre, un triatlon internațional și o cupa europeană de triatlon pentru juniori, cu expoziții, dezbateri și muzică live cu vedete consacrate și tineri în ascensiune."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © Blogul Danielei ... cu de toate!