MENIU

Redescopera dulciurile copilariei


   A mai ramas o luna pana la Craciun...o luna in care casuta mea va fi impodobita de sarbatoare.Mirosul de brad,luminitele aprinse peste tot,mirosul de sarmale si tochitura,aroma prajiturilor...toate acestea imi aduc aminte de copilarie.Lista prajiturilor era facuta inca de la inceputul lui decembrie.Cozonacul cu nuca si cacao trona ca un rege in capul listei si il urma apoi prajitura Alba ca Zapada,prajitura Televizor, piersicile/nucile umplute cu crema de cacao si covrigeii sarati.


      Competitia Rama Maestro-"Redescopera dulciurile copilarieii" gazduita de prajituria.ro m-a facut sa-mi duc aminte de copilarie si m-a provocat la un concurs cu premii pe masura.Cei care doresc sa se inscrie in competitie pot trimite un mail de confirmare pe adresa mcorbeanu@golin.com pentru a primi `Kitul de Maestro` ce va fi necesar pregatirii retetei voastre de dulce al copilariei.

-KITUL MAESTRO-

     Postati reteta pe blogul propriu, insotita de o poveste legata de acest desert si fotografii cu produsul finit, trimiteti linkul articolului pe aceeasi adresa de mail pentru a fi incarcata pe platforma www.prajituria.ro si invitati-va fanii sa va voteze!

Premiul I: aparitie in matinalul „Neatza cu Razvan si Dani”, unde veti pregati o reteta alaturi de bucatarul Vladut, cu mentiunea blogului + voucher in valoare de 250 de euro la eMag.
Premiul II: voucher in valoare de 250 de euro la eMag.
Premiul III: voucher in valoare de 200 de euro la eMag.
Premiul IV: voucher in valoare de 100 de euro la eMag.
      Si daca e rost de concurs si de premii,atunci sa participam si noi cu un dulce al copilarie "Piersici umplute cu crema de ciocolata". 



Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 600g faina;
  • 200g zahar;
  • 100g margarina Rama Maestro;
  • 2 oua + 1 galbenus de ou;
  • 1/2 cana de lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • coaja de lamaie;
Pentru crema:
  • 150g margarina Rama Maestro;
  • 150g nuci;
  • 2 linguri cu cacao;
  • 100g zahar pudra;
  • 100g ciocolata neagra;
Pentru decor:
  • 200 lapte;
  • colorant alimentar(verde/rosu/galben);
  • zahar tos;
Mod de preparare:

   Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.


   Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o tava. Le coacem  in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute.


   Cat timp stau fursecurile(piersicile) la cuptor vom pregati crema de ciocolata si nuci.

   In bolul robotului de bucatarie vom mixa nucile,peste care vom adauga margarina taiata cubulete, zaharul pudra,cacao,esenta de rom si ciocolata topita.


   Cand fursecurile sunt gata, le lasam sa se raceasca,dupa care le scobim cu ajutorul unei lingurite (offff...copilarie...ce mai scobeam la ele!!!).

      Dupa ce le-am scobit,le umplem cu crema de ciocolata si nuci,iar apoi le lipim cate doua.

   Piersicile se trec apoi prin lapte colorat si zahar tos.

   Dupa decorare se introduc la frigider pentru 1-2 ore pentru a se intari zaharul.


Pofta buna!



   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © Daniela la cratita...