cratitadaniela.blogspot.ro Web analytics

MENIU

Jocuri de vacanţă


    Cred ca toti parintii suntem ingroziti de cuvantul magic "m-am plictisiiit",care poate aparea oricand in vacanta:pe drum,la mare,la munte,la tara sau acasa!
     Nu trebuie sa disperam,trebuie sa ne facem provizii de Jocuri si  Jucarii antiplictiseala.
     La drum este cel mai greu cu cei foarte mici,copiii sub 2 ani,mai ales daca nu reusesc sa adoarma.De aceea,pentru ei trebuie sa avem cu noi jucarii-zornaitoare,papusi-marioneta,jucarii de plastic.


    Copiii mai mari(cu varsta peste 3 ani) sunt mai activi si mai creativi atunci cand vine vorba despre jocurile de masina/tren/calatorie.
    Incepand cu teatrul de papusi,jocul povestilor fara sfarsit,fazanul pe animale,pe obiecte sau alte lucruri,copii sunt mai usor de "pacalit" de lunga calatorie.
    Jocurile care dezvolta atentia si miscarile fine sunt printre favoritele prescolarilor mari si scolarilor mici,dar,de obicei,necesita ceva recuzita:mingi de cauciuc,galetuse de plastic,farfurii zburatoare frisbee.


    Ghicitorile reprezinta o sursa de informatii,amuzament si un excelent exercitiu pentru flexibilitatea gandirii,insa ele trebuie potrivite cu varsta copilului.
    
PS: Voi ce joculete jucati in lungul drum spre mare/munte cu cel mic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © Daniela la cratita...