cratitadaniela.blogspot.ro Web analytics

MENIU

Agricola-neam de gospodari


     "Acum mai bine de 57 de ani o mână de fermieri pricepuţi, cu respect pentru tradiţia de peste un secol a băcăuanilor în creșterea animalelor și păsărilor, a înfiinţat o gospodărie agricolă pe care aveau să o chivernisească vreme îndelungată, cu dăruire şi prisosinţă, mai multe generații. Numită Avicola, după cutuma vremii, acea echipă de oameni inimoși şi-a asumat menirea de a tezauriza obiceiurile strămoşeşti sănătoase, de a crește cu pricepere păsări și de a asigura mereu carne proaspătă pentru mesele românilor.

    Cum aceste meleaguri au adăpostit peste veac și vestiți măcelari și mezelari, băcăuanii au înfiinţat în 1976 o nouă gospodărie, astăzi numită Salbac – prima din această regiune a României, care a pus pe picioare cea mai modernă tehnologie a vremii pentru fabricarea mezelurilor și specialităților din carne și, în special, a salamurilor cu mucegai şi timp de maturare îndelungat.
   S-a pus astfel în valoare talentul fiecărui meșter harnic și inspirat, odată cu reţetele transmise din neam în neam, de la un bun gospodar la altul. Practic, personalitatea fiecărui om talentat și a fiecărei generații de gospodari se regăsesc în prezent în AGRICOLA. Gospodăria noastră – modernă astăzi, adaptată până la virgulă timpurilor pe care le trăim – este puternic înrădăcinată în tradiții autentice și în respectul față de oameni. Față de oamenii care de zeci de ani aleg să pună pe mesele lor bucate obținute din carne proaspătă de la AGRICOLA, ori produse de calitate meșteșugite ca de propria mână.
    Cel mai însemnat moment din istoria companiei a fost pecetluit în 1992, prin unificarea gospodăriilor Fabrica de Nutreţuri Combinate, Avicola, Suinprod, Carbac şi Aicbac în ceea ce lumea avea să numească holding-ul româno-german Agricola Internaţional – o uniune de unităţi specializate care nu doar va menţine unitatea tradiţiei calităţii, ci va fi motorul “împrospătării” siguranţei alimentare a românilor de pretutindeni. AGRICOLA a fost în tot acest timp un deschizător de drumuri, un producător care a avut curajul pionieratului în industria cărnii din România.

    Am răzbit mai multe greutăţi de-a lungul timpului şi mereu am ieşit victorioşi. Fapt pentru care suntem astăzi fruntea pieţei româneşti de carne proaspată de pasăre, a salamurilor crud-uscate autentice, de prestigiu, a semipreparatelor gustoase şi ouălor de fermă obținute de la găini crescute în libertate, fiind vestiţi ca „cea mai dinamică şi mai inovatoare gospodărie românească”."
 Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © Daniela la cratita...