MENIU

Natura la mine în cratiţă cu Vegis!

  
     Prietenii mei de la Vegis mi-au trimis sa testez Uleiul de cocos Extra Virgin Ecologic/Bio NIAVIS si m-au provocat sa realizez o reteta culinara folosind uleiul de cocos la gatit.Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive si anume el este ideal la gatit deoarece este mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.


    Uleiul de cocos de la Vegis provine din Sri Linka, locul unde nucile de cocos sunt nu numai parte din dieta zilnica, ci sunt si parte din istoria si cultura locala. Culturile de palmier de cocos sunt versatile, deoarece ofera atat binecunoscutul fruct de cocos, cat si apa de cocos revigoranta, inclusiv coaja dura fibroasa si frunzele mari ce pot fi folosite atat in procesul de gatit la cuptor, cat si ca sursa de materiale textile. La acestea se alatura pretiosul ulei de cocos bogat si nutritiv, folosit atat la gatit cat si in scopuri cosmetice si medicina traditionala.
     Aceasta este exact momentul potrivit pentru a pregăti un plating deosebit si a folosi uleiul de cocos intr-o reteta deosebita : 
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos! 


    Pot spune că pastele cu cerneala de sepie nu este exact o reteta pentru toată lumea, există multi care nu pot sa le consume din cauza culorii! Va asigur ca, daca puteti  trece peste prima impresie vizuala, gustul va va captiva!
     Reteta de spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos este foarte simpla si rapida,iar daca mai folosesti si uleiul de cocos extra virgin in prepararea ei,va fi si foarte delicioasa!

     Ingredientele necesare in prepararea retetei sunt:
  • 400 g Spaghetti Negre cu Cerneala de Sepie;
  • 2 linguri de Ulei de Cocos NIAVIS;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • 1 lingurita de paprika;
  • 450 g creveti decorticati;
  • 1canita suc de lamaie;
  • 2 lingurite de ghimbir tocat;
  • 100 ml lapte de cocos;
  • coaja de lamaie;
  • sare;
  • piper;
  • rosii cherry pentru decor;
  • patrunjel verde;
  • germeni de ceapa rosie pentru decor;
     Modul de preparare:

    Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.


    Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie.Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.
    Intre timp incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul,usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar sa colorate prea tare.



    Apoi,adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie,condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime.
    Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie;se gatesc, amestecand, circa 3 minute, sau pana se fac rozalii la culoare.


    Scurgem spaghetele de apa,le asezam pe o farfurie intinsa,iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos.
    Decoram cu germeni de ceapa rosie,rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.


Pofta buna!

Un comentariu:

Argyle Creme Template © by beKreaTief | Copyright © Daniela la cratita...